Olanda. Tineri români ajung în închisoare, după ce li s-a stricat „business-ul“: „Asta era o afacere pură“

Doi români, de 3, respectiv 36 de ani au fost găsiți vinovați de furt la începutul acestui an și au fost condamnați miercuri, în lipsă, la patru luni de închisoare în Olanda.
Românii au furat îmbrăcăminte – tricouri – și rucsacuri scumpe în mai multe magazine, în zilele de 13 și 14 martie. Cei doi au fost prinși în Wolvega. Când au ieșit din magazin, alarma si-a dat de gol.

În mașina lor au fost găsite genți cu haine și parfumuri. Cu o zi înainte, furaseră haine în valoare de aproximativ 600 de euro la Scapino din Joure. La un magazin de încălțăminte din Leeuwarden furaseră trei rucsacuri cu o valoare de vânzare de 300 de euro bucata.

Potrivit procurorului public Sus Broekstra, există indicii că ar exista un al treilea suspect în joc, un alt român care ar fi fost în Emmeloord în aceeași perioadă. „Aceasta este o afacere pură”, a spus ofițerul. „Ei vin aici pentru a fura într-un mod foarte organizat”, a explicat și judecătorul Klaas Bunk, citat de Leeuwarder Courant.nl.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/olanda-doi-tineri-romani-ajung-in-inchisoare-dupa-ce-li-s-a-stricat-business-ul-asta-era-o-afacere-pura_450123.html