Olanda va relaxa din 15 iunie avertizările de călătorie în Europa

Guvernul olandez a anunţat miercuri că va relaxa din 15 iunie avertizările de călătorie în scop turistic pentru mai multe ţări europene, până acum nerecomandate în contextul pandemiei de coronavirus, relatează AFP.
Anunţul survine la câteva ore după o decizie similară a autorităţilor germane.

În ceea ce priveşte vacanţele de vară, călătoriile neesenţiale nu vor mai fi nerecomadate în 12 ţări europene, între care Germania, Belgia şi Italia, a declarat premierul olandez Mark Rutte în cadrul unei conferinţe de presă.

Recomandările de călătorie pentru aceste ţări vor trece de la codul portocaliu la cel galben, care recomandă călătorilor să ”fie atenţi la riscurile de securitate”, a adăugat Mark Rutte.

Premierul olandez speră că sfaturile de călătorie pentru ţări precum Franţa şi Spania, care nu au anunţat încă dacă vor permite turiştilor olandezi să călătorească pe teritoriul lor în timpul verii, vor fi relaxate până la 5 iulie.
Călătoriile neesenţiale nu vor fi recomandate după 15 iunie, în special spre Regatul Unit şi Suedia, unde se estimează că riscurile sanitare sunt ”mai mari”. Acelaşi lucru este valabil şi pentru orice călătorie neesenţială în afara Europei.

Guvernul olandez a anunţat, de asemenea, miercuri, redeschiderea completă, începând cu 8 iunie, a şcolilor primare.
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/olanda-va-relaxa-din-15-iunie-avertizarile-de-calatorie-in-europa.html