Pandemia de Covid-19 ia amploare în Europa. Noi restricții impuse în Marea Britanie

Premierul britanic a anunţat noi restricţii în Anglia, în timp ce nivelul de alertă Covid-19 a fost ridicat de la trei la patru în Regatul Unit, doar cu o treaptă mai jos decât maximul.

Aceste măsuri au fost luate pentru a limita creşterea rapidă a celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus.

După ce oamenii de ştiinţă care lucrează pentru guvernul de la Londra au avertizat că în lipsa unor acţiuni urgente va creşte foarte puternic rata deceselor, Johnson a declarat că noile restricţii impuse în Anglia ar putea fi menţinute şase luni. El nu a interzis însă complet deplasările.

‘Îmi pare rău să spun că, la fel ca în Spania, Franţa şi multe alte ţări, am ajuns la un punct de cotitură periculos’, a declarat prim-ministrul în parlament, după o reuniune de urgenţă cu miniştrii şi cu şefii guvernelor descentralizate din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, care alcătuiesc Regatul Unit.

La numai câteva săptămâni după ce a cerut revenirea la locurile de muncă, Johnson le-a recomandat celor care lucrează în birouri să stea acasă, dacă pot.
Citeşte întreaga ştire:https://stirileprotv.ro/stiri/international/boris-johnson-incepe-reinchiderea-marii-britanii-ce-recomandari-are-pentru-britanici.html