Pe 4 mai începe în Italia perioada de relaxare a restricțiilor: 4,5 milioane de italieni vor merge la serviciu

De la 4 mai, când debutează în Italia faza a doua de conviețuire cu virusul, circa 4,5 milioane de cetățeni la nivel național vor merge la serviciu. Autoritățile italiene nu vor să renunțe la formularul de justificare a deplasărilor, notează Radio România Actualități.
Acesta este ultimul sfârșit de săptămână în care italienii nu au voie nici măcar să își viziteze părinții și în care nu se poate ieși la o plimbare pe jos mai departe de 200 de metri distanță de casă.

De la 4 mai debutează faza a doua de conviețuire cu virusul, cu un plan de relaxare a restricțiilor, astfel încât 4,5 milioane de cetățeni la nivel național vor merge la serviciu. Autoritățile însă nu vor să renunțe la formularul de justificare a deplasărilor. Nu se va putea circula liber pentru alte două săptămâni.

Dacă numărul de contaminări va scădea, atunci guvernul de la Roma intenționează să revină asupra restricțiilor.

Potrivit datelor prezentate de Protecția Civilă, în ultimele 24 de ore, în Italia 269 de persoane au murit și 1.965 s-au infectat cu COVID-19, în vreme ce numărul pacienților vindecați continuă să crească cu 2.304 pentru un total de 78.249.
Citeşte întreaga ştire:https://www.forbes.ro/pe-4-mai-incepe-italia-perioada-de-relaxare-restrictiilor-45-milioane-de-italieni-vor-merge-la-serviciu-163158