Povestea adolescentului român dispărut în Italia, regăsit de familie după 8 ani: „Nu mai speram”

Mihai Fernando Vasile, care a dispărut în Italia, în urmă cu 8 ani, a fost găsit acum la Genova, după ce familia a făcut un ultim apel prin intermediul unei emisiuni tv.
Mihai a dispărut în 2012, după ce a plecat școala. Avea atunci 16 ani, iar acum a împlinit 24. Înainte să dispară, a mai plecat de acasă de câteva ori, dar s-a întors. „Nu am vrut să ajung în grija asistenților sociali”, a explicat el acum, spunând că, în 2012, mama lui, care între timp s-a întors în România, avea o situație foarte dificilă în Italia, relatează Corriere della Sera.
Anul acesta, la mijlocul lunii iunie, cele două mătuși rămase în Italia, au făcut un ultim apel, înainte ca nepotul lor să devină doar o amintire. Ramona și Lina s-au adresat realizatorilor unei emisiuni foarte populare în Italia, „Chi l’ha visto?”, despre persoane dispărute. După câteva zile, Mihai a fost găsit la Genova. „Nu mai speram”, au spus ele două femei. Nu se știe foarte clar ce a făcut în toată această perioadă, însă, cel mai probabil, a trăit din mila publică.

„Vă rog, nu vreau să vorbesc cu nimeni. Nu vreau să fiu celebru, nu vreau să apar la televizor. Sunt bine aici”, a declarat Mihai pentru realizatorii emisiunii prin intermediul emisiunii care l-a găsit. S-a îmbrățișat apoi cu cele două mătuși.

Mihai este aul adult și va decide ce va face în continuare. Deși a trăit greu, muncind cu ziua sau cerșind, ușor și-a construit o viață a lui: are o iubită și, de curând, și o locuință. În tot acest timp nu a avut probleme cu legea, nu a consumat alcool sau droguri.

Deocamdată, familia este mulțumită ă Mihai este în viață, deși nu se știe dacă acesta va dori să reia legătura cu rudele lui.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/povestea-adolescentului-roman-disparut-in-italia-regasit-de-familie-dupa-8-ani-nu-mai-speram-1332613