Presa din Grecia: Crește numărul cazurilor de COVID – 19 în insula Creta, în primul rând din cauza turiștilor români

Creşte numărul cazurilor de Covid în insula Creta, dar şi al transferurilor către hotelurile de carantină, protagoniştii fiind, în principal, turişti români, care în acest moment ocupă numărul 1 pe lista periculozităţii în rândul turiştilor străini care vin în Creta. Acest lucru reiese cel puţin din cazurile confirmate, transmite Creta Post, citată de Rador.
Potrivit ziarului PATRIS, în ciuda faptul că se înmulţesc vocile cretanilor nemulţumiţi de zborurile zilnice care sosesc pe Aeroportul Heraklion dinspre România, Grecia reprezintă în ultimii ani prima destinaţie pentru turiştii români.
Merită precizat numai faptul că încasările Greciei din turismul provenit din România în perioada ianuarie – septembrie 2019 s-au ridicat la 453,4 milioane de euro. Aceste date poate că oferă celor care sunt nemulţumiţi răspunsurile pe care le caută.

În ceea ce priveşte noile cazuri de Covid, duminică, a fost depistat pozitiv un român în vârstă de 30 de ani. Atât acesta, cât şi partenera lui au fost transportaţi la un hotel Covid din Adelianos Kampos, Rethymno.

De asemenea, sâmbătă s-a aflat că o turistă din România, care nu avea niciun simptom, a făcut o excursie din Creta în Santorini, fără a şti că este infectată. Testul care i s-a făcut în port a ieşit pozitiv şi a fost informată în acest sens de autorităţile sanitare. Potrivit protocolului, ea se află acum într-un hotel de carantină din insulă şi aşteaptă un al doilea test pentru Covid-19.

În ceea ce priveşte situaţia de pe nave, este încurajator faptul că în urma controalelor inopinate nu s-au constatat încălcări serioase ale protocoalelor sanitare în timpul călătoriilor, fiind respectate reguile de distanţare fizică şi purtarea măştilor.
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/presa-din-grecia-creste-numarul-cazurilor-de-covid-19-in-insula-creta-in-primul-rand-din-cauza-turistilor-romani.html