Prima zi de relaxare a măsurilor în Belgia. Cozi imense în fața magazinelor.

Cozi la Bruxelles, în fața magazinelor în prima zi de redeschidere a centrelor comerciale. În alte părți din Belgia, situația a fost relativ calmă iar oamenii au purtat mască de protecție. La mare căutare au fost magazine precum Ikea şi Primark, iar belgienii au încercat, pe cât posibil, să respecte regulile impuse de autorități.
De astăzi, toate magazinele din Belgia s-au redeschis, iar belgienii au avut voie să-și facă în sfârșit cumpărăturile. Practic, de luni, toate centrele comerciale care mai erau închise și-au redeschis ușile publicului larg, în cadrul celei de-a doua faze de ieșire din izolare. Printre măsurile luate de magazine se numără o limită de 30 de minute pe care o persoană o poate petrece în magazin, precum şi repetarea constantă a unui apel prin care oamenilor li se cere să nu atingă produsele pe care nu le cumpără.

În ciuda avertismentelor lansate de autorități, care au cerut respectarea măsurilor de protecție, unele lanțuri mari de magazine au foist luate cu asalt încă de la primele ore ale dimineții.

În fața magazinului Ikea se formaseră deja cozi iar oamenii așteptau încă de dimineață să poată intra să-și facă ciumpărăturile.
La fel s-a întâmplat și la alte centre comerciale. Pe rețelele sociale au apărut deja fotografii și filmulețe cu zecile de belgieni care au luat cu asalt magazinele.
Citeşte întreaga ştire:https://www.capital.ro/prima-zi-de-relaxare-a-masurilor-in-belgia-cozi-imense-in-fata-magazinelor-foto.html