Protest cu 22.000 de oameni la Roma. Locuitorii, exasperați de mizerie: ”Vin mistreții să mănânce gunoaie”

Locuitorii Romei spun “basta” în faţa mizeriei şi a problemelor grave de infrastructură ale oraşului. În jur de 22.000 de oameni s-au adunat sâmbătă, în faţa primăriei şi au cerut demisia edilului.

Protestatarii spun că oraşul lor frumos, vizitat de milioane de turişti, e sufocat de gunoaie. Îi deranjează găurile din asfalt care se înmulţesc ameţitor şi problemele din transportul public.

Într-un gest de respingere a partidelor tradiţionale, alegătorii i-au dat votul de încredere Virginiei Raggi, membră a partidului populist Mişcarea Cinci Stele. La doi ani de la alegeri, mulţi sunt dezamăgiţi şi o numesc pe Raggi “incapabilă”.

Francesca Barzini, organizator protest: “Nimic nu merge la Roma. Nimic. Autobuzele nu circulă, metroul se opreşte. Sunt gunoaie peste tot. Mistreţii vin de la ţară să ne mănânce gunoaiele.”

Protestatarii au venit cu mături, trimitere la mizeria din oraş, care atrage mistreţi şi şobolani. Şi şi-au pus pe cap coroane din bucăţile de plasă portocalie cu care autorităţile împrejmuiesc gropile de pe străzi.
“Noi stăm într-un cartier rezidenţial care acum e înghiţit de gunoaie. Transportul public nu merge cum trebuie. Copiii mei abia găsesc cu ce să vină seara de la şcoală, fiindcă autobuzele vin tot mai rar. Roma nu mai are servicii publice demne de o capitală”, spun câțiva protestatari.

Nimeni nu uită autobuzele de transport în comun care iau foc unul după altul.

Protestul a fost organizat pe Facebook, înainte de accidentul de la metroul din Roma. O scară rulantă s-a prăbuşit şi 20 de suporteri ai echipei de fotbal TSKA Moscova au fost răniţi.
Acest articol a fost preluat de pe stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *