Proteste violente din cauza vaccinării și restricțiilor antiCovid: Zeci de persoane au fost arestate.

Mii de oameni au protestat în mai multe țări din cauza restricțiilor antiCovid și față de vaccinare.

Poliţia greacă a raportat 25 de arestări în weekend, după ce sâmbătă a fost nevoită să disperseze un protest anti-vaccinare în centrul Atenei, informează DPA. Proteste din cauza restricțiilor antiCovid au fost și la Belfast, Paris și Dublin.

Câteva mii de persoane s-au adunat mai întâi în Piaţa Syntagma din capitala Greciei, protestând împotriva noilor legi greceşti care impun vaccinarea în anumite cazuri. Poliţia a intervenit atunci când protestul a devenit violent.

Protestatarii au aruncat cu pietre şi dispozitive incendiare asupra oficialilor, ceea ce a determinat forţele de ordine să folosească tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Protestele uneori violente împotriva politicii greceşti privind coronavirusul au devenit norma. Mulţi dintre protestatari sunt fie extremişti de dreapta, fie membri ai unor grupuri deosebit de religioase.
Citeşte întreaga ştire:https://stirileprotv.ro/stiri/international/proteste-violente-din-cauza-vaccinarii-si-restrictiilor-anticovid-zeci-de-persoane-au-fost-arestate-video.html