Proxeneții din Călărași și-au făcut fermă cu 700 de vaci din banii luați de la fetele traficate în Spania

Un grup infracțional care trafica tinere din Călărași prin metoda „lover boy” și le obliga să se prostitueze în cluburi din Spania a fost destructurat, scrie cotidianul iberic El Comercio.
Agenții Poliției Naționale, într-o operațiune comună cu Poliția Română, au destructurat o organizație criminală româno-spaniolă și un total de 13 persoane au fost arestate, șapte în Spania și șase în România. Au fost efectuate 16 descinderi și percheziții în cluburi și case ale principalilor membri ai rețelei, 12 în România și patru în Spania.

Profiturile organizației sunt estimate la 1,5 milioane de euro, bani investiți în diverse active în România. În timpul operațiunilor au fost eliberate 17 victime, atunci când urmau să fie transferate în Spania pentru exploatare sexuală.

Profituri estimate la 1,5 milioane de euro
Grupul infracțional era perfect structurat și, periodic, un membru al organizației călătorea în Spania cu avionul cu una dintre victime, aceasta fiind metoda de introducere în țară a fetelor, care apoi erau duse la Oviedo sau Santander.

În 24 sau 48 de ore, același membru al grupării se întorcea în România cu banii adunați la club, folosind autobuzul sau un vehicul privat, pentru a evita controalele la frontieră, transportând între 21.000 și 28.000 de euro la fiecare călătorie. De asemenea, s-au făcut transferuri constante de bani din Spania în România prin companii de transfer de bani.

Profiturile obținute de organizație sunt estimate la 1,5 milioane de euro investite în diferite active din România, printre care trei vile, șase terenuri, o fermă cu 700 de vaci, trei vehicule agricole și conturi bancare cu sold total de 120.000 de euro, pe care Poliția Română a pus sechestru.

Operațiunea poliției s-a desfășurat în două etape. În prima, șapte membri au fost arestați în Spania, cinci dintre ei spanioli și doi români, pentru infracțiuni de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, împotriva drepturilor lucrătorilor, falsificarea documentelor, împotriva finanțelor publice și a problemelor sociale securitate și apartenență la o organizație criminală.

Proxeneții din Călărași și-au făcut fermă cu 700 de vaci din banii luați de la fetele traficate în Spania
A doua etapă s-a desfășurat în România, unde agenți ai Poliției Naționale au fost transferați pentru a aresta, împreună cu Poliția Română, șase dintre membrii principali ai rețelei criminale, toți de naționalitate română, pentru trafic de ființe umane în scopul exploatării în activități sexuale și apartenență la o organizație criminală.
Douăsprezece descinderi și percheziții au fost făcute în locuințele și proprietățile suspecților, toate în orașul Călărași, fiind confiscate opt vehicule, două dintre ele evaluate la 100.000 de euro fiecare, plus 28.375 de euro, 22.900 de lei, 1.490 de lire sterline în numerar, 250 de grame de aur în bijuterii, 20 de telefoane mobile, diverse echipamente informatice și documente.
Citeşte întreaga ştire:https://www.libertatea.ro/stiri/proxenetii-din-calarasi-si-au-facut-ferma-cu-700-de-vaci-din-banii-luati-de-la-fetele-traficate-in-spania-3642431