„Risc grav” pentru zeci de copii și adulți români ghemuiți în complexul de apartamente din Dublin, a spus instanța

Există un risc foarte grav de incendiu în viața a zeci de copii și adulți români ghemuiți într-un complex de apartamente din centrul orașului Dublin, a declarat astăzi un judecător al Curții de Circuit Civil.

Judecătorul John O’Connor a acordat avocate și proprietar pensionat Mel Kilraine cereri de chemare în judecată familiilor să elibereze șase unități rezidențiale în Five Belvedere Place, Dublin 1, după ce au aflat că au pătruns în clădire în iunie și iulie și au demontat obloanele din lemn care blocau unitățile.

Avocatul Sean O’Sullivan, care a apărut împreună cu Ronan O’Brien Solicitors for Kilraine, a declarat că acum există până la 15 adulți și copii ghemuiți în camere single.

„Sistemele de detectare a incendiilor au fost dezactivate, extinctoarele au fost scoase de pe holuri și un expert în alarmă de incendiu trimis să reconecteze dispozitivele de siguranță împotriva incendiilor a fugit printr-o fereastră după ce a fost închis și intimidat de ocupanții care au crezut că sunt„ el a fost acolo pentru a întrerupe alimentarea cu energie electrică, ”A spus O’Sullivan instanței.

Judecătorul O’Connor, care ieri a acordat permisiunea de a solicita cereri de despăgubire, s-a declarat foarte îngrijorat de amenințarea la adresa vieții și de pericolele grave, în special pentru copiii mici.

El a ordonat ca Tusla, Consiliul orașului Dublin și Gardaí să fie imediat alertați cu privire la pericole, dar numai Serviciul de Protecție a Copilului și Familiei a fost reprezentat astăzi în instanță de avocatul Diego Gallagher.

O’Sullivan a spus că s-a produs o revoltă aproape în afara proprietății, sâmbătă seara trecută, cu bătăi de luptă izbucnind între unii squatters. Când au fost chemați la fața locului gărzile stației Mountjoy, neclintitii se încuiaseră în clădire, iar gardienii au adoptat atitudinea că ghemuitul era o chestiune civilă, nu una criminală.
Kilraine, de pe strada Henry, Bailieborough, Co Cavan, a declarat instanței în declarații sub jurământ că echipamentul de protecție împotriva incendiilor a fost rupt de pe pereții clădirii după ce au fost sparte familiile românești.

El a spus că locuitorii în vârstă ai localității și reprezentanții unei școli locale de mănăstire se tem acum de răni din cauza potențialului pericol de incendiu și răspândire, precum și a comportamentului antisocial al okupelor din zonă.

Kilraine a declarat că a golit treptat clădirea chiriașilor legali în vederea renovării unităților rezidențiale și a vânzării proprietății după ce un potențial cumpărător a arătat dobânda. Locurile de cazare pe care le luase după ce locatarii anteriori s-au mutat voluntar au fost despărțite.

O’Sullivan a spus că, pe lângă scoaterea și deconectarea echipamentelor de securitate la incendiu, locuitorii au efectuat lucrări ilegale la circuitele electrice ale clădirii. Clădirea nu mai era potrivită pentru locuința umană și intrușii au fost expuși unor daune grave.
Citeşte întreaga ştire:https://www.prorally.ro/risc-grav-pentru-zeci-de-copii-si-adulti-romani-ghemuiti-in-complexul-de-apartamente-din-dublin-a-spus-instanta/