Român din Italia arestat pentru tentativă de omor și hărțuire asupra unei conaționale care-i refuza avansurile

Un bărbat român a fost arestat duminică, 5 ianuarie 2020, cu acuzația de tentativă de omor și hărțuire după ce a fost denunțat de o tânără de aceeași naționalitate cu care încerca să înceapă o relație, dar era refuzat mereu.

Potrivit autorităților locale, bărbatul se numește D.P., are 56 de ani, este cetățean român cu rezidența la Agropoli, provincia Salerno și este despărțit de mai mulți ani de soția lui. Acesta a cunoscut de curând o tânără româncă de care se pare că s-a îndrăgostit și cu care ar fi vrut să aibă o relație. Femeia însă, care la rândul ei este divorțată de ceva timp, i-a refuzat avansurile în repetate rânduri, iar de la un moment dat bărbatul a început să o amenințe cu moartea.

Conaționala noastră a denunțat la carabinieri cele întâmplate și în trecut, dar cum nu existau probe concrete, autoritățile nu l-au putut reține pe bărbat. În cursul dimineții de dumincă, D.P. o aștepta pe femeie cu un cuțit de măcelar asupra lui în cartierul Mattine din localitatea Cappacio Paestum, unde românca este rezidentă. Din fericire, victima l-a observat din timp și a cerut intervenția militarilor care după ce l-au prins pe bărbat în flagrant, cu intenția de a-i face rău femeii, l-au pus sub arest și închis în penitenciarul din Vallo della Lucania.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

Telefono Rosa – 06 3751 8282;
Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
Carabinieri: telefon 112;
sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rotalianul.com/roman-din-italia-arestat-pentru-tentativa-de-omor-si-hartuire-asupra-unei-conationale-care-i-refuza-avansurile/