Român erou în Italia. I-a salvat pe polițiști, iar acum a fost premiat

Un român a devenit erou în Italia după ce i-a salvat pe niște polițiști care au fost la un pas să fie linșați de un emigrant nigerian. Fănel Viorel Drăgan a fost premiat de autoritățile italiene.
Fănel Viorel Drăgan are 30 de ani și se află în Italia, unde însă nu are un loc de muncă. În urmă cu câteva zile, românul a fost protagonistul unui eveniment aparte. Acesta a sărit în apărarea unor polițiști care au fost la un pas să fie linșați de un nigerian în vârstăî de 24 de ani.
Incidentul a avut loc în gara din Lecce. Atunci, polițiștii l-au orpit pe tânărul nigerian pentru a-l legimita, însă acesta nu a vrut, ba chiar a devenit foarte agresiv. A luat o piatră de trei kilograme și a vrut să o arunce înspre agenți. Fănel Drăgan se afla în zonă și în momentul în care a văzut că lucrurile degenerează, a intervenit.
A sărit asupra nigerianului, astfel că polițiștii au reușit să îl aresteze pe acesta. În urma incidentului, românul a fost rănit la cap și a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Acum, pentru fapta sa, românul erou a fost invitat la sediul poliției din Lecce, acolo unde a stat de vorbă cu chestorul Leopoldo Laricchia. Acesta i-a mulțumit lui Fănel pentru curajul de care a dat dovadă.
Ba mai mult, în discursul său, chestorul Laricchia a sărit în ajutorul românului care își caută de lucru în Italia.
„Acest om se află în țara noastră pentru a-și căuta de lucru. Acum stă la Masseria Ghermi, un centru de adăpost pentru persoanele fără locuință. Aș aprecia dacă comunitatea noastră i-ar găsi un loc de muncă și l-ar ajuta să se integreze în societate”, a afirmat chestorul Laricchia.
Acest articol a fost preluat de pe www.libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *