Românca din Italia arestată pentru jefuirea și uciderea bătrânului dispărut în urmă cu 3 ani scapă de una dintre acuzații

Judecătorul de instrucție de la Tribunalul din Cosenza a validat arestarea româncei Angela Melania Șerban, în vârstă de 33 de ani, dar numai pentru acuzația de jaf efectuată în detrimentul lui Damiano Oriolo, 79 de ani, pensionarul din Lappano (Cosenza) dispărut pe 6 aprilie 2017, informează Cosenza – Gazzetta del Sud.

Angela Melania Șerban a fost acuzată inițial și de moartea italianului.
Imediat după dispariția sa, mașina bătrânului a fost găsită în mediul rural din San Fili, împreună cu unele efecte personale, precum pantofii și proteza dentară. De pensionarul italian nu s-a mai găsit de atunci nicio urmă și se presupune că acesta a fost sfâșiat de animalele sălbatice.

Era 6 aprilie 2017, când Damiano Oriolo pleca de acasă la volanul autoturismului său Opel Astra și nu s-a mai întors niciodată. După mai multe interceptări telefonice și o anchetă lungă de peste trei ani, carabinierii au arestat-o la începutul acestei luni pe românca Angela Melania Șerban, care l-ar fi drogat și jefuit pe pensionarul italian.

Femeia româncă ar fi intrat în posesia banilor – întreaga pensie pe care bătrânul o avea cu el – și a telefonului mobil pe care apoi l-a reactivat prin introducerea unui nou card. Damiano Oriolo, când și-a revenit puțin din starea de inconștiență, a reușit să ia legătura cu membrii familiei sale comunicând cu aceștia cu un alt telefon mobil pe care îl avea în posesia lui. Rudele au declarat apoi că bătrânul era într-o stare de confuzie, avea o voce slabă, greu de înțeles și le-a mărturisit că nu știe unde se află. După acel apel telefonic urmele pensionarului s-au pierdut definitiv. Căutările organizate apoi de autorități pentru găsirea cadavrului nu au dat niciun rezultat.

Încă de la începutul anchetei indiciile au dus la o femeie, „din estul Europei” scria atunci presa italiană. Un fel de „femme fatale” care, jucându-se cu seducția, l-a răpit pe pensionarul italian, ducându-l cine știe unde, profitând de vârsta lui înaintată și de încrederea excesivă în ceilalți.

Joi, 8 octombrie, în urma ordinului emis de Procuratura din Cosenza, Angela Melania Șerban a fost arestată pentru jefuirea și moartea lui Damiano Oriolo. Judecătorul de instrucție însă, în timp ce a validat arestarea în legătură cu infracțiunea de tâlhărie, nu a considerat că este dovedită participarea femeii românce la uciderea pensionarului și nici comportamentul său atribuibil unei infracțiuni atât de grave. Ea va rămâne așadar în închisoare deocamdată doar cu acuzația de tâlhărie.

Angela Melania Șerban, în 2013 și 2015 a efectuat jafuri similare în detrimentul bătrânilor, pe teritoriul localităților Montalto Uffugo și Cosenza. Potrivit anchetatorilor, ea ar face parte dintr-o adevărată organizație infracțională activă de ani de zile atât la Cosenza, cât și în Vibo Valentia, specializată în jefuirea persoanelor în vârstă.

O rețea din care ar fi făcut parte și fostul concubin al Angelei Șerban, românul Dorel Varga, condamnat cu sentință definitivă pentru jaful și uciderea unui pensionar la Pizzo, în 2015.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rotalianul.com/romanca-din-italia-arestata-pentru-jefuirea-si-uciderea-batranului-disparut-in-urma-cu-3-ani-scapa-de-una-dintre-acuzatii/