Româncă, ucisă în Spania „din milă” cu lovituri de ciocan în cap

Românca ucisă de soț, în Spania, cu lovituri de ciocan în cap, a fost victima unei „crime din compasiune”, sunt de părere anchetatorii iberici.

Ucigașul și-a recunoscut faptele și a explicat de ce a luat decizia de a-i curma viața soției sale.

Românca ucisă avea 53 de ani și trăia de mulți ani în Spania.

Soțul a vrut să se sinucidă, dar înainte de asta a decis să o omoare pe soția lui, pe care o îngrijea, fiind invalidă și trăind într-un scaun cu rotile.

În vârstă de 55 de ani, bărbatul a lovit-o pe soția lui, 53 de ani, cu ciocanul în cap. Apoi a înghițit toate pastilele de depresie pe care el le lua la recomandarea medicilor, încercând să își ia și el viața.

Găsit în stare gravă lângă victimă, românul a fost internat în spital, păzit de polițiști, și sâmbătă se va dispune mutarea lui într-un penitenciar, unde va continua să fie anchetat. El și-a recunoscut fapta, scrie diariodejerez.es, explicând și motivul crimei.

Potrivit unor surse polițienești, totul indică faptul că a fost vorba de ceea ce specialiștii numesc o „crimă de compasiune”, în care criminalul a decis să pună capăt vieții soției sale, după ce a considerat că îi era imposibil să se descurce singură dacă el se va sinucide, cu nevoile de invalidă pe care le avea.

Femeia ucisă era invalidă și se afla într-un scaun cu rotile, iar soțul ei obișnuia să adune fier vechi în jurul orașului, pentru a-l vinde ulterior și a obține câțiva euro.

Arma crimei, un ciocan cu margini contondente cu mâner scurt de lemn și un capăt greu de metal, era folosit la dezmembrarea diverselor componente de fier vechi. Autopsia a dezvăluit cauza exactă a decesului și numărul de lovituri primite în cap de femeie.

Deocamdată, mai scrie sursa citată, nicio rudă nu a revendicat cadavrul, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, românca va fi înmormântată pe cheltuiala Consiliului Municipal în cimitirul din Jerez.

Citeşte întreaga ştire:https://www.timisoarastiri.ro/romanca-ucisa-in-spania-din-mila-cu-lovituri-de-ciocan-in-cap/