Româncele, traficate ”la scară industrială” în Marea Britanie pentru bordeluri ilegale

Mii de românce, majoritatea din zone sărace și vulnerabile ale țării, sunt traficate în Marea Britanie și lucrează în bordeluri ilegale controlate de grupări de interlopi români, arată o investigație realizată de The Guardian.

Ultimul exemplu este un astfel de bordel din sud-estul Angliei, unde opt românce erau ținute practic captive de o bandă de criminalitate organizată ce opera alte trei stabilimente similare.

O comisia a Parlamentului britanic a descoperit în 2018 că femeile din România sunt ”traficate la scară industrială în Marea Britanie”, potrivit The Guardian. În perioada 2016 – 2018, doar în Leicester 86% din femeile care lucrau în bordelurile ilegale erau românce.

”Exploatarea sexuală aduce profituri ieșite din comun, la care se adaugă banii făcuți din traficul de droguri și de arme, fiind însoțiți de spălarea de bani”, a declarat o activistă pentru drepturile femeilor.
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/romancele-traficate-la-scara-industriala-in-marea-britanie-pentru-bordeluri-ilegale.html