Români bătuți de ruși în Germania. Ambasadorul Emil Hurezeanu: Poliția ne-a promis răspunsuri luni

Mai mulți români din Sibiu au plecat să muncească în Germania apelând la o firmă intermediară din România, cu care însă nu au încheiat niciun contract. După ce au muncit mai multe săptămâni la un abator din Pforzheim, localitate de lângă Stuttgart, românii au constatat că nu primesc niciun ban. Când și-au cerut drepturile, firma care a intermediat locurile de muncă ar fi trimis mai mulți indivizi ruși, care i-au amenințat și i-au bătut pe români pentru a-i forța să meargă în continuare la muncă, relatează Antena 3.
Faptele s-au petrecut săptămâna aceasta, mai precis marți, 21 iulie.

„Când au refuzat să mai meargă la muncă, au venit rușii peste noi și ne-au bătut, ne-au forțat să mergem la muncă, am fost amenințați cu pistoalele, că ne împușcă și ne zboară creierii dacă nu ne ducem la muncă. Am anunțat poliția după ce ne-au bătut. Ni s-au luat declarații, dar așteptăm în aceeași casă în care au intrat rușii peste noi”, povestește Paula Adriana, una dintre româncele care fac parte din grupul respectiv.

„Abatorul de la Pforzheim, acolo unde acum câteva luni au apărut sute de cazuri de coronavirus, a luat legătura cu Poliția. Poliția nu ne-a informat după incidentele de acum trei zile dintre ruși și români, însă ni s-au promis răspunsuri pentru luni. Rușii respectivi sunt cei care au închiriat locuințe românilor”, a declarat pentru Antena 3 Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/romani-batuti-de-rusi-in-germania-ambasadorul-emil-hurezeanu-politia-ne-a-promis-raspunsuri-luni-1343093