România, printre statele UE unde producţia industrială a crescut în august / Cel mai sever declin, în Irlanda, Estonia și Luxemburg

Producţia industrială a crescut cu 0,7% în zona euro şi cu 1% în Uniunea Europeană în august, comparativ cu luna precedentă, pe fondul relaxării măsurilor destinate să limiteze pandemia de coronavirus (Covid-19), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citat de Agerpres.
În iulie, producţia industrială a crescut cu 5% în zona euro şi cu 4,9% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale în august au fost înregistrate în Portugalia (10%), Italia (7,7%), Ungaria şi Suedia (ambele cu 6,7%), Slovacia şi Danemarca (ambele cu 4,5%) şi România (3,9%), cel mai sever declin fiind în Irlanda (minus 13,4%), Estonia (minus 2,1%) şi Luxemburg (minus 1,2%).

În august, comparativ cu perioada similară din 2019, producţia industrială a scăzut cu 7,2% în zona euro şi cu 6,2% în Uniunea Europeană.

Singurele creşteri au fost în Portugalia şi Lituania (ambele cu 2,1%) şi Polonia (1,3%), iar cel mai sever declin a fost în Luxemburg (minus 15,8%), Germania (minus 11,2%) şi Franţa (minus 7,3%).
România a înregistrat în august o scădere anuală de 3,4% a producţiei industriale, după un declin de 7,4% în iulie.
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/romania-printre-statele-ue-unde-productia-industriala-a-crescut-in-august-cel-mai-sever-declin-in-irlanda-estonia-si-luxemburg.html