Românii au ajuns SCLAVI, în Austria: Ambasada de la Viena s-a autosesizat

MAE spune despre sezonierii români care lucrează la o fermă din Austria și în legătură cu care există informații potrivit cărora lucrează foarte multe ore pe zi și nu au condiții că verifică respectarea contractelor.
MAE a transmis, vineri, că Ambasada României la Viena s-a autosesizat și a făcut demersuri pe lângă autoritățile locale în cazul românilor care muncesc în Austria și care au reclamat condiții dificile de muncă și nerespectarea de către angajatori a clauzelor contractuale.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma apariției în mass-media a unor informații cu privire la situația unor cetățeni români care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme agricole din landul Austriei Inferioare, Republica Austria, și care semnalau condiții dificile de muncă și nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale, Ambasada României la Viena s-a autosesizat și a întreprins demersuri, în regim de urgență, atât pe lângă autoritățile locale, cât și pe lângă sindicatele specifice, solicitând verificarea aspectelor semnalate și remedierea acestora. De asemenea, reprezentanții misiunii diplomatice au contactat unul dintre cetățenii români angajați în cadrul fermei menționate pentru a obține detalii suplimentare cu privire la problemele cu care se confruntă aceștia”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.
Potrivit sursei citate, autoritățile austriece au răspuns prompt, Inspecția Muncii din landul Austriei Inferioare făcând un control la ferma în cauză în data de 16 iunie. Raportul acestui control urmează să fie publicat.
Citeşte întreaga ştire:https://www.romaniatv.net/romanii-au-ajuns-sclavi-in-austria-ambasada-de-la-viena-s-a-autosesizat_526689.html