Românii şi-au reprogramat vacanţele în Grecia, însă cererea a scăzut cu 98%

Cererea de pachete de vacanţă a scăzut pe fondul pandemiei cu 98%, ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse de guverne, dar şi din cauză că turiştilor le-a fost teamă să mai călătorească, a declarat Antonio Niţu, directorul general al Aerotravel. Acesta spune că a vândut totuşi în ultimele săptămâni croaziere cu plecare la sfârşitul acestui an şi în 2021, iar sejururile în Grecia, de exemplu, pentru plecările din mai şi iunie, au fost reprogramate. Reprezentantul agenţiei de turism precizează că în perioada următoare, turismul intern va prezenta un interes crescut, iar cererea pentru călătorii şi vacante există, deşi este scăzută, mai ales pentru Europa.

Antonio Niţu estimează ca până la finalul anului să ajungă la 35% din vânzările anului anterior, iar volume comparabile cu cele realizate în 2019, abia din anul 2023. Compania a fost nevoită să trimită în această perioadă o parte din angajaţi în şomaj tehnic.

„Spre deosebire de criza de acum mai bine de un deceniu, cea provocată de pandemie este brutală, din cauza impactului rapid: cererile au scăzut abrupt de la o zi la alta. Chiar dacă ne-am pregătit constant pentru situaţii neobişnuite, inclusiv pentru o contractare severă a pieţei, nimeni nu proiectase un scenariu radical, în care piaţa dispare în câteva zile”, a declarat într-un interviu pentru News.ro, Antonio Niţu.
Citeşte întreaga ştire:https://psnews.ro/romanii-si-au-reprogramat-vacantele-in-grecia-insa-cererea-a-scazut-cu-98-397288/