S-au luat de la bani! Emmanuel Macron critică VIOLENT Belgia pentru că ia avioane americane: ‘Sunt constrângeri politice, contrare interesului european’

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, ”regretă” o hotărâre a Guvernului belgian de a achizţiona avioane americane de vânătoare de tip F-35 ”în loc de o ofertă europeană”, o decizie ”strategic contrară intereselor europene”, a declarat el vineri în faţa presei, la Bratislava, relatează AFP.
Guvernul begian a anunţat joi că a ales avionul american de tip F-35 în vederea înlocuirii flotei sale învechite de avioane de vânătoare de tip F-16, în detrimentul avionului francez de tip Rafale, scrie news.ro.

”Oferta franceză a venit după închidere. Regret alegerea făcută. Nu a fost doar oferta Rafale, a existat de asemenea Eurofighter, o adevărată ofertă europeană. Hotărârea are legătură cu o procedură belgiană, constrângeri politice din ţară, dar strategic este contrară interesului european”, a adăugat el.

”Voi face totul pentru ca în licitaţiile viitoare să fie promovate oferte europene”, a promis el, într-o vizită în Slovacia consacrată promovării proiectului său cu privire la Europa – inclusiv Europa Apărării.

”Europa trebuie să dezvolte o adevărată capacitate a industriei apărării europene, în toate ţările care cred în această aventură. Hotărârea mea iese consolidată din asta”, a conchis el.

”Europa nu va fi puternică decât dacă este cu adevărat suverană şi dacă ştie să se protejeze pe sine. Moştenim obiceiuri trecute, proiectele evocate au fost lansate înainte de venirea mea” la putere, a mai precizat el.
Acest articol a fost preluat de pe www.stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *