Se reiau vânzările de pachete de vacanță pentru Grecia, Cipru, Bulgaria sau Turcia

Mai multe agenții de turism au reluat activitatea de vânzare a pachetelor de vacanţă pentru destinaţii precum Grecia, Cipru, Bulgaria, Turcia şi Croaţia, dar şi pentru litoralul românesc, transmite Agerpres.

„Săptămâna trecută am vândut vacanţe cu maşina, în Grecia, pentru că autorităţile lor au luat deja măsuri pentru reluarea turismului, ceea ce oamenilor le-a dat încredere. Lucrăm pentru a relua operarea pe destinaţii precum Grecia, Cipru, Croaţia, Bulgaria, Turcia, dar şi vacanţe pe litoralul românesc, unde există cerere, la munte şi în zonele balneo”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Compania se află în discuţii cu câteva clinici din Bucureşti care ar putea oferi clienţilor „paşapoartele de sănătate” pe care ar putea să le solicite Grecia la trecerea frontierelor.

„Noi încercăm să dăm drumul la Grecia, de exemplu, undeva între 15 iunie şi 30 iunie, acum aşteptăm să ne spună compania aeriană. Ceea ce nu ştim foarte sigur e acea poveste cu „paşaportul de sănătate”. Avem discuţii cu câteva clinici din Bucureşti, care ar putea oferi aceste servicii. Este foarte posibil să fie făcut un control la frontieră, la destinaţie, dar e corect să se facă şi în aeroportul Otopeni, pentru chartere sau curse regulate. Este interesul companiei aeriene, pentru că aceasta vrea să fie oamenii sănătoşi. Cred că cel mai corect ar fi un test simplu şi rapid, cu rezultate în trei minute”, a mai spus Burcea.

Touroperatorul Hello Holidays este pregătit să înceapă sezonul 2020 la jumătatea lunii iunie ori la 1 iulie, şi mizează pe România, dar şi pe Grecia, Turcia, Bulgaria, ţări unde autorităţile au anunţat deja mai multe măsuri pentru protejarea turiştilor.

Agenţia suplimentează în luna mai oferta de circuite şi sejururi pentru toamnă în România, Grecia, Turcia, Ungaria şi Republica Moldova, disponibilă pentru reprogramări şi pentru cei care ar fi vrut să călătorească de Paşte şi 1 Mai, şi lansează, în premieră, circuitele pentru 2021, se arată într-un comunicat.

Touroperatorul a păstrat preţurile pentru circuitele din toamnă şi oferă reduceri de până la 15% pentru rezervări realizate până la finalul lunii iulie.

Noua ofertă pentru toamnă cuprinde și circuite de o zi pentru Delta Dunării, Transfăgărăşean, Transalpina, Sighişoara – Viscri, Veliko Târnovo, Plevna – Ruse, Târgul de Crăciun de la Sibiu realizate cu autocarul, la preţuri cuprinse între 109 şi 199 de lei/persoană.

Se oferă de asemenea circuite în Cappadocia, Cappaccia – Insula Rhodos, Cappadocia – Kusadasi, Ţinutul Secuiesc şi Cheile Bicazului, Moldova şi Bucovina, Cetăţi Transilvane şi biserici fortificate săseşti, Cluj – Apuseni – Hunedoara, Maramureş – Bucovina – Iaşi, capitalele Moldovei Iaşi – Chişinău, cu preţuri cuprinse între 225 şi 299 de euro/persoană.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rfi.ro/social-121101-reiau-vanzari-pachete-vacanta-grecia-cipru-bulgaria-turcia