Şofer român cu TIR-ul în flăcări, în Belgia, nu ştia ce transportă şi cât e de periculos

Un şofer român cu TIR-ul în flăcări, în Belgia, nu ştia ce transportă şi cât e de periculos. Camionul a luat foc pe autostradă şi şoferul a fost salvat din cabina care ardea de un tânăr care a văzut totul.
Miercuri de dimineaţă un camion a luat foc pe E25, în direcția Liege. Incendiul a izbucnit în cabină camionului cu prelată şi s-a întins aproape imediat la semiremorcă. Un bprbat care a fost din fericire în apropiere a reuşit să ajungă la timp la cabină şi l-a ajutat pe şofer, care era intoxicat cu fum, să iasă.
„Am văzut un camion care mergea și începea să ia foc. Acesta a parcat pe banda de oprire de urgență. Am privit lângă el, în jur, nu am văzut pe nimeni.Mi-am spus că șoferul era încă înăuntru. Nu am ezitat, am alergat să-l ajut.”, a povestit bărbatul.
„Toate acestea s-au întâmplat în 2,3 minute. I-am adus niște apă și apoi a venit Salvara.”, spune el.

Şoferul, un român, scrie plus.lesoir.be, habar nu avea ce transportă. Mai mult, el nu vorbea franceză şi nu a putut comunica deloc cu pompierii sosiţi la faţa locului. Camionul, înmatriculat în Luxemburg, s-a dovedit că transporta substanţe extrem de toxice.

Stephane Thiry, şeful dispozitivului de pompieri din Luxemburg, chemat de urgenţă, a declarat: „Pompierii care au intervenit în această dimineață și-au riscat într-adevăr viața. Când am ajuns, camionul era complet incendiat. Acesta conținea 26 de butoaie metalice de proveniență necunoscută. După intervenție, am efectuat ore de cercetare și analiză pentru a vedea ce produs a fost. Era de fapt naftă lichidă, un produs extrem de toxic, provenit din Qatar. Camioanele care conțin acest tip de produs deosebit de periculos trebuie să specifice acest lucru, prin aplicarea unei plăci ADR pe partea din față și în spatele vehiculului, în conformitate cu reglementările europene. Acest avertisment nu exista.”
Citeşte întreaga ştire:https://observator.tv/extern/sofer-roman-tirul-flacari-Belgia-nu-stia-ce-transporta-cat-e-de-periculos-335678.html