Şofer român de TIR, prins în Spania transportând o încărcătură în care erau ascunse aproape 800 de kilograme de droguri

Un şofer român de camion, 44 de ani, a fost prins vineri, 26 martie, de Garda Civilă pe austrada 44, în zona Vélez de Benaudalla, provincia Granada, Spania, cu 763 de kilograme de hașiș și 25 de marijuana, a informat portalul Viva Granada, citând agenția EFE. Potrivit Ideal, drogurile valorau, pe piața neagră, aproape 1.450.000 de euro.
Intervenția a avut loc în timpul unui control de rutină al Gărzii Civile a Traficului, care avea suspiciuni cu privire la timpii de conducere pentru TIR-ul cu semiremorcă. Camionul circula de la Malaga și se îndrepta spre coasta Granada.
TIR-ul a fost interceptat în Vélez de Benaudalla și condus într-un depozit judiciar, unde câinii antidrog au putut inspecta încărcătura semiremorcii, înmatriculată în Germania. „Captura” a fost impresionantă: au fost descoperite mai multe pachete cu 763 de kilograme de hașiș și 25 de kilgrame de marijuana.
Drogurile, peste 1.450.000 de euro Costul drogurilor pe piața neagră ar fi de aproape un milion și jumătate de euro, 1.280.000 de euro pentru hașiș și 175.000 pentru marijuana. Aceasta ar fi valoarea de achiziție, suma triplându-se în momentul vânzării substanțelor „cu amănuntul”. Șoferul, cu cetățenie română, a fost adus în faţa magistraţilor, cu propunere de reținere preventivă. Garda Civilă a deschis o anchetă pentru a încerca să afle cine se află în spatele rețelei de trafic de droguri care a furnizat marfa șoferului de camion și dacă rolul acestuia a fost de simplu „cărăuș”. Conform anchetatorilor iberici, drogurile ar proveni din Maroc.
Citeste mai mult:https://www.libertatea.ro/stiri/sofer-roman-de-tir-prins-in-spania-transportand-o-incarcatura-in-care-erau-ascunse-aproape-800-de-kilograme-de-droguri-3471692