Soț și soție români prinși la intrare în Italia cu bunuri furate de mii de euro

Doi români, soț și soție, au fost denunțați vineri, 26 februarie a.c., în timp ce intrau pe teritoriul italian prin Tunelul Mont Blanc care leagă orașul Chamonix din Franța cu orașul Courmayeur, din provincia italiană Valle d’Aosta.

Ca parte a activității de combatere a imigrației și a criminalității transfrontaliere, polițiștii de frontieră italieni au prins doi cetățeni români, Z.E (47 de ani) și Z.M (46 de ani), care sunt soț și soție. La bordul mașinii lor s-au găsit mai multe pungi cu diverse bunuri, precum articole vestimentare cu etichete și prețuri în lire sterline, sute de produse cosmetice și parfumuri (cu ambalajele și cu etichetele antifurt intacte) și un telefon mobil model Samsung Fold nou, în valoare de peste 1 500 de euro. Valoarea totală a produselor respective se ridică la aproximativ 6 500 de euro, iar conaționalii noștri nu dețineau chitanțe sau alte documente fiscale și nu au putut justifica bunurile aflate în posesia lor.
Cu ocazia verificării identităților soților români, oamenii legii au descoperit că aceștia aveau și alte antecedente penale pentru infracțiuni contra patrimoniului. Cei doi au fost denunțați pentru posesie de bunuri furate („Ricettazione” conform art. 648 din Codul Penal italian) și toate obiectele au fost confiscate.

Totodată, deoarece femeia nu întrunea niciuna din condițiile necesare intrării pe teritoriul italian, cum ar fi o situație de necesitate sau urgență, i-a fost aplicată o sancțiune administrativă în concordanță cu normele actuale anti-COVID.
Citeste mai mult:https://www.rotalianul.com/sot-si-sotie-romani-prinsi-la-intrare-in-italia-cu-bunuri-furate-de-mii-de-euro/