Spania cere unitate pentru reluarea circulației la nivel european

Spania le cere celorlalte ţări din Uniunea Europeană să impună reguli comune pentru deschiderea frontierelor şi restabilirea liberei circulaţii în spaţiul Schengen.

Până acum, fiecare stat a luat propriile măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, inclusiv închiderea, respectiv redeschiderea granițelor pentru străini.

În urmă cu o săptămână, miniştrii de Externe din 11 state membre au anunţat că Europa doreşte să-şi deschidă frontierele interne pentru turism până la începerea verii.

Pentru cele 11 state-Germania, Spania, Italia, Austria, Grecia, Croaţia, Portugalia, Malta, Slovenia, Cipru şi Bulgaria, turismul reprezintă o parte important în economie.

Germania a anunțat, de exemplu, că va renunța la interdicțiile de călătorie pe teritoriul său pentru cetățenii mai multor țări, inclusiv pentru cei britanici, de la 15 iunie.

Iar Cehia deschide în cursul acestei săptămâni granițele cu Austria, Germania și Slovania pentru anumite categorii de persoane.

Ministrul de Externe al Spaniei a explicat că respectă dreptul fiecărui stat de a-și stabili momentele pentru redeschiderea frontierelor, dar a subliniat că trebuie să existe principii şi norme comune în spaţiul Schengen.
Citeşte întreaga ştire:https://www.europafm.ro/spania-cere-unitate-pentru-reluarea-circulatiei-la-nivel-european/