Spania. Cuplu de români, amenințați cu moartea și ținuți în condiții de sclavie: Patronii acuzați, găsiți nevinovați

Cuplul arestat de poliția națională spaniolă în martie 2019 pentru că și-ar fi exploatat muncitorii într-o fermă din Picassent a fost exonerat de orice vină. Cei doi erau învinuiți că ar fi obligat un cuplu de muncitori români să lucreze pentru o presupusă datorie de 2.000 de euro, și i-ar fi amenințat cu moartea.
Cuplul de fermieri arestat în martie 2019 a fost exonerat de orice responsabilitate, nefiind dovedită existența vreunei infracțiuni, nici împotriva drepturilor muncitorilor, nici a relelor tratamente, cu atât mai puțin supunerea acestora la practici apropiate de sclavie, așa cum au fost acuzați pe nedrept la vremea respectivă.

Tribunalul de Instrucție numărul doi din Picassent a decretat clasarea provizorie a procedurii „nefiind justificată în mod corespunzător săvârșirea de infracțiuni”, precizează ordonanța.

Apărarea cuplului proprietar al acestei ferme zootehnice din Picassent, exercitată de avocata Cristina Valverde, a reușit să demonstreze nevinovăția acestora, pe care un cuplu de muncitori, de naționalitate română, îo acuzase de presupuse amenințări cu moartea și de impunerea unor zile grele de muncă pentru a plăti o presupusă datorie de 2.000 de euro.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/spania-cuplu-de-romani-amenintati-cu-moartea-si-tinuti-in-conditii-de-sclavie-patronii-acuzati-gasiti-nevinovati_469610.html