Spania impune carantină persoanelor care vin din străinătate şi extinde restricţiile asupra traficului internaţional

Spania impune carantină asupra persoanelor care vin din străinătate, începând de vineri. De asemenea, au fost impuse noi restricţii asupra traficului internaţional, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Bilanţul zilnic al deceselor în regat este în scădere, scrie Agerpres, preluând Reuters.

Începând de vineri, persoanele care vin din străinătate trebuie să stea două săptămâni în autocarantină acasă, a decis guvernul de la Madrid. În plus, autorităţile au extins actualele restricţii privind intrarea în Spania până la 15 iunie şi au limitat accesul la cinci aeroporturi şi opt porturi maritime.

Cei câteva zeci de pasageri care au ajuns vineri din străinătate pe diferite aeroporturi din Spania au fost testaţi pentru a vedea dacă au febră şi au primit o coală de hârtie cu instrucţiunile pe care trebuie să le urmeze.

Noile restricţii impuse celor care călătoresc din străinătate survin în contextul în care numărul deceselor în ultimele 24 de ore a scăzut vineri la 138, de la peste 200 cu o zi în urmă. Numărul deceselor pentru o zi a scăzut constant de la vârful de 950 înregistrat la început de aprilie.

Bilanţul deceselor ajunge astfel în Spania la 27.459.

Autorităţile spun că izolarea strictă impusă în ţară şi restricţiile asupra celor care vin din străinătate au contribuit la limitarea răspândirii COVID-19.

Numărul cazurilor diagnosticate a crescut vineri cu 549, ajungând la 230.183, deşi testele anticorpi realizate pe un eşantion de 60.000 de persoane din întreaga ţară au evidenţiat că este posibil ca până la 2,3 milioane de persoane să fi avut boala.

În ultimele zile, autorităţile spaniole au început să relaxare restricţiile în ritmuri diferite între regiuni. În unele zone din ţară, barurile şi restaurantele au putut să deschidă terase, în timp ce izolarea este mai strictă în cele mai afectate regiuni, cum sunt Madrid şi Barcelona, cele mai mari oraşe din Spania.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/spania-impune-carantina-persoanelor-care-vin-din-strainatate-si-extinde-restrictiile-asupra-traficului-international-1307716