Spania începe să relaxeze măsurile de carantină, deși înregistrează zilnic mii de cazuri noi

Premierul Pedro Sanchez va începe să relaxeze restricțiile instituite în Spania, deși mii de cazuri noi sunt confirmate în țara sa zilnic, informează CNN.

Într-o conferință susținută duminică, Sanchez i-a avertizat pe cetățeni să fie precauți în continuare, pe măsură ce numărul infecțiilor și victimelor continuă să scadă.

„Vreau să fiu clar, nici măcar nu am intrat în faza a doua… Starea de urgență continuă, drept urmare măsurile de izolare continuă”, a spus Sanchez.

Premierul a anunțat că relaxarea restricțiilor, care ar urma să înceapă de luni, se va desfășura progresiv și va fi monitorizată. Spania a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemie, cel puțin 160.000 de oameni fiind infectați. Bilanțul victimelor a depășit 17.200 de morți.

Vor fi stabiliți indicatori pentru a măsura rata infecțiilor și capacitatea sistemului sanitar, iar pe baza acestor indicatori se va stabili ce restricții pot fi ridicate. Mai multe decât orice, a spus Sanchez, progresul în combaterea virusului nu va fi pus în pericol.

Pedro Sanchez și-a asumat responsabilitatea pentru că faptul că Spania nu a avut stocuri suficiente de materiale de protecție, precum măști, însă a spus că întreaga lume a fost prinsă nepregătită.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/spania-incepe-sa-relaxeze-masurile-de-carantina-1291004