Spania. Mamă româncă, nevoită să se prostitueze la 53 de ani după ce a fost dată afară de la curățenie din cauza pandemiei: „Nu am nicio alternativă”

Străzile din Palma de Mallorca din Spania sunt goale de câteva săptămâni din cauza lockdown-ului. Femeile care merg în sus și în jos în Plaça Sant Antoni, se sprijină de pereți și fumează, stau pe scaune pliante sau vorbesc în grupuri mici, sunt în zilele acestea mult mai vizibile.
Ele așteaptă clienți de sex masculin. Și, deși acest lucru a devenit rar ca urmare a pandemiei, femeile sunt, de asemenea, acolo, în condiții de ploaie și temperaturi scăzute. Organizațiile de ajutor se plâng că pandemia aduce multă mizerie în prim-plan pe insula de vacanță și produce „prostituție mizerabilă”.

Prin urmare, sunt adesea mame singure care se prostituează pentru prima dată deoarece și-au pierdut job-ul de chelneriță sau de curățenie în urma pandemiei și erau disperate.

„Pentru mulți, întoarcerea sau intrarea în prostituție este singura modalitate de a-și asigura familiile”, spun Inmaculada Mas Nadal și Rafa Campos de la Medicii din lume agenției de știri DPA.

Multe femei din Mallorca care, înainte de pandemie aveau un loc de muncă ca doamnă la curățenie, babysitter sau îngrijitor de bătrâni, dar nu aveau contract de muncă, au fost ușor concediate. Astfel, ele nu au dreptul la indemnizații de șomaj.

Așa este și o mamă româncă, în vârstă de 53 de ani, care făcea curățenie. María a ajuns acum pentru prima dată să practice prostituția pentru a-și întreține copiii: „Nu am nicio alternativă”.

„Trebuie să trimit bani mamei și fraților mei”.

Magdalena Alomar de la organizația non-profit Casal Petit confirmă că sunt din ce în ce mai mulți „nou-veniți” din cauza crizei.

„Începători” precum Leila. Și-a pierdut slujba de ajutor de bucătar într-un restaurant în cursul crizei. Ea este nouă în domeniu și ascunde noua slujbă de familie: „Trebuie să trimit bani mamei și fraților mei. Suntem săraci”.

În acest moment nu se câștigă prea mulți bani.

„Nimeni nu a venit de vineri. Azi e duminică. Nu este de mirare că ”serviciul complet” aici, în centrul orașului Palma, nu departe de eleganta stradă comercială Passeig del Born, este deja disponibil la 15 euro”, spune Leila.

Ar trebui să „accepte orice preț”.

Potrivit Última Hora, majoritatea femeilor stau 12 ore în fiecare zi în picioare și au un venit de doar 100 de euro pe săptămână.

„Femeile ne spun că multe au scăzut prețurile și acceptă sexul fără protecție, deoarece concurența este atât de mare”, spun asistenții de la Doctori din lume.

Clienții negociază mai mult acum. Condițiile de lucru nu sunt doar mult mai periculoase decât înainte din cauza virusului. Se spune că proxeneții pun mult mai multă presiune asupra femeilor în timpul crizei.

Prin urmare, ar trebui să „accepte orice preț”. Violența fizică și psihologică este viața de zi cu zi. Catalina Bagur de la Crucea Roșie din Mallorca vorbește și despre o „urgență extremă” pentru femei.

Cei mai slabi dintre cei slabi sunt afectați. Potrivit medicilor, două treimi dintre prostituatele îngrijite de organizație au familii de îngrijit. Și cei mai mulți dintre ei, în jur de 80%, sunt mame singure. Majoritatea sunt imigranți din țări precum Columbia, România și Maroc.
Citeste mai mult:https://www.stiridiaspora.ro/spania-mama-romanca-nevoita-sa-se-prostitueze-dupa-ce-a-fost-data-afara-din-cauza-pandemiei-nu-aveam-nicio-alternativa_462644.html