Spania. Româncă, înșelăciune de aproape un milion de euro față de un client din clubul de hostess în care muncea

O româncă este judecată în Cantabria, Spania, după ce a fost acuzată că a fraudat cu aproape un milion de euro un client al clubului de hostess în care a lucrat doi ani. Parchetul solicită o pedeapsă de șapte ani închisoare pentru infracțiunea de înșelăciune continuă.
Românca este acuzată că a profitat de relația de încredere pe care a avut-o cu acel bărbat pentru a-i cere bani în ocazii succesive până l-a lăsat falit.

Potrivit acuzării, femeia a stabilit o relație de prietenie cu bărbatul, care era client al clubului de hostess unde lucra și, știind că are mai multe bunurile proprii, cât și familiale, a conceput un plan pentru a profita financiar de el.

Astfel, procurorul atrage atenția asupra faptului că „ea a cerut de la bărbat diferite sume de bani sub pretextul că a suferit diferite boli, accidente sau situații familiale extreme”.

Românca ar fi cerut bani pentru o operații, chimioterapie și tratamente

De exemplu, românca ar fi cerut bani pentru o operație de îndepărtare a uterului, ovarelor și reconstrucției sânilor. De asemenea, pentru tratamente de chimioterapie și radioterapie. Într-o altă situație, românca i-ar fi cerut bani pentru o operație de extirmare a unei tumoari pe creier după un presupus accident de mașină.

Când bărbatul a cerut explicații, românca „a susținut că a fost înșelată de avocatul ei în România, de către directorul băncii și că, din cauza situației de corupție din țara ei, trebuia să trimită mai mulți bani pentru a-și debloca conturile”, explică parchetul, citat de eldiarioalerta.com

Potrivit procuraturii, victima a fost de acord cu acest lucru și, uneori, „a trimis bani unei presupuse mătuși a acuzatei prin transfer bancar”, a făcut același lucru și „presupusului avocat sau directorului unei sucursale bancare din România”. „Toate aceste transferuri s-au dus fie la româncă, fie la persoane care au fost complice la aceste evenimente și care nu au fost identificate”, adaugă anchetatorii.

Românca a semnat documente false

Conform acestui „plan preconceput”, românca „a semnat confirmări de datorii private, știind că era fals conținutul lor, în care susținea că a primit tratamentele menționate anterior sau că a suferit extorcare pentru care a cerut bani și că intenționează să le returneze atunci când ar putea”.

În acest fel, ea a obținut diferite sume în cei doi ani, ajungând în total la 922.000 de euro.

Pentru plata acestor sume, potrivit Procuraturii, victima a avut economiile sale și, de asemenea, un cont comun cu fratele său, a solicitat împrumuturi de la bănci și împrumuturi private și a vândut proprietăți imobiliare până când a fost „absolut dezpatrimonializat”.

Românca este autoarea unei înșelăciuni continue

„Inculpata, care nu a primit niciunul dintre tratamentele sau intervențiile chirurgicale menționate anterior, odată ce a avut convingerea că nu va obține mai multe beneficii economice, s-a despărțit de bărbat și a dispărut de la locul de reședință obișnuit”, conchide relatarea faptele acuzării.

Potrivit acestei clasificări, acuzatul este autorul unei infracțiuni continue de înșelăciune, cu circumstanța agravantă a încălcării încrederii, pentru care se cere o pedeapsă de șapte ani de închisoare, o amendă de 3.600 de euro și despăgubiri victimei în cuantum de cât l-a înșelat.

Avocații acuzării solicită opt ani de închisoare, o amendă de 7.200 de euro și aceeași despăgubire cerută de acuzare.

Citeste mai mult:https://www.stiridiaspora.ro/spania–romanca–inselaciune-de-aproape-un-milion-de-euro-cu-un-client-din-clubul-de-hostess_460972.html