Spania. Soluţii pentru muncitorii ROMÂNI care se confruntă cu ABUZURI din partea angajatorilor sau cu conflicte la locul de muncă

Românii care lucrează în Spania şi se confruntă cu abuzuri şi conflicte de muncă ar putea să sesizeze Inspecția Muncii și Securității Sociale (ITSS) spaniole nu doar prin formularul actual, ci şi printr-o sesizare în limba română prin intermediul căsuței poștale electronice de pe pagina instituției (buzón de lucha contra el fraude), care în prezent este configurată doar în limba spaniolă.
„În continuarea demersurilor întreprinse pentru promovarea drepturilor lucrătorilor români, luni, 15 iunie 2020, atașatul pentru probleme de muncă și sociale al Ambasadei, Cristina Florea, a avut o reuniune video cu Ignacio Gómez Mendiguchía, director general adjunct al Inspecției Muncii și Securității Sociale (ITSS) spaniole, cu Gonzalo Gimenez, consilier al directorului general al ITSS și cu Jaime Fernández și Mónica Garcés din cadrul Direcției Relații Internaționale a ITSS.

Cu ocazia discuției purtate s-a propus ca, pe lângă posibilitatea de reclamare a conflictelor de muncă și abuzurilor prin intermediul formularului de reclamație deja existent în limba română, să fie introdusă și posibilitatea de a adresa o sesizare în limba română prin intermediul căsuței poștale electronice de pe pagina instituției (buzón de lucha contra el fraude), care în prezent este configurată doar în limba spaniolă.

De asemenea, s-a stabilit că vor fi traduse în limba română și publicate pe site-ul ITSS și alte materiale cu informații utile, care, în acest fel, să devină mai accesibile cetățenilor români. În vederea unei mai bune informări a comunității românești, vor fi organizate pe teritoriul Spaniei, prin colaborarea dintre oficiile consulare românești și Inspecția Muncii spaniolă, activități de prezentare a drepturilor și obligațiilor angajaților.

A fost apreciată participarea în anii anteriori a polițiștilor și inspectorilor de muncă români la activități de inspecție în diverse campanii și s-a stabilit continuarea și pe viitor a acestui tip de colaborare, întreruptă momentan de criza sanitară Covid-19. Pentru consolidarea cooperării bilaterale, în perioada următoare va fi organizată o videoconferință între reprezentanții Inspecției Muncii și Securității Sociale spaniole și reprezentanții Inspecției Muncii din România”, se arată pe pagina Ambasadei.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/spania–solutii-pentru-muncitorii-romani-care-se-confrunta-cu-abuzuri-din-partea-angajatorilor-sau-cu-conflicte-la-locul-de-munca_445373.html