Spania. Una dintre minorele violate de un gaşca unui român a dispărut. Urma să dea declaraţii în faţa magistraţilor

Centrul pentru minori în care locuiesc cele două adolescente care au raportat un viol de grup în strada Jesús de Oviedo, în august anul trecut, a comunicat Curții din Oviedo, cea care instrumentează cazul, că una dintre victime a fugit și că nu se știe unde se află.
Acest lucru face ca ancheta cazului să fie dificilă, deoarece magistraţii aşteptau declaraţiile celor două fete. Cele două adolescente au fost chemate să depună mărturie, vinerea trecută, însă înfățișarea lor a fost suspendată, deoarece un magistrat a fost disgnosticat cu Covid, imotiv pentru care procurorul responsabil de caz a rămas izolat acasă. Ulterior, Parchetul a fost anunşat că una dintre fete a dispărut, transmite lne.es.

Vara trecută, două minore, de 16 și 17 ani, care se aflau sub tutela unei fundații private cu sediul în oraşul Oviedo ( capitala principatelor Asturiei) au raportat faptul că au fost agresate sexual de patru tineri într-un apartament de pe strada Jesús, care au profitat de faptul că erau în stare de ebrietate.
Cei patru presupuși agresori, un columbian, un român, un spaniol de origine dominicană și un algerian, au fost arestați și sunt cercetați pentru viol. În urmă cu o lună, una dintre fetele minore a cunoscut, pe Instagram, un columbian de 21 de ani, JDC, cu care a început o relație. Pe 7 august, fata, împreună cu o prietenă, s-au întâlnit cu columbianul, care le-a prezentat prietenilor săi: un tânăr de origine dominicană poreclit „La Soga”, un alt român, care s-a prezentat „Nico” și un tânăr arab, poreclit „El Moro”.
Potrivit plângerii, cei șase au mers la locuința unuia dintre ei, în apropierea străzii Mon. Acolo, povestesc fetele, că au fost violate cu violenţă. Cele două tinere au recunoscut la Poliție că au consumat băuturi alcoolice, dar nu au fost de acord să întreţină relaţii sexuale. Fetele au ajuns la fundaţia unde locuiau şi au povestit îngrijitorilor ce au păţit. Una dintre ele a suferit o hemoragie ca urmare a atacului sexual, iar cealaltă a avut un tac de panică.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/spania-una-dintre-minorele-violate-de-gasca-unui-roman-a-disparut-urma-sa-dea-declaratii-in-fata-magistratilor_453156.html