Spărgători români, reținuți după numeroase lovituri date în Spania

Trei membri ai unei bande specializate în furt din locuințe care operau în diverse provincii din Spania au fost arestați de agenții Gărzii Civile.
Arestarea acestora a avut loc după o operațiune de urmărire. Ei au fost surprinși în timp ce încercau să dea o lovitură în provincia Salamanca. Hoții au fugit și au fost interceptați pe A-66, în Provincia Cáceres.

Operațiunea a fost făcută de către agenții Comandamentului din Salamanca. Acțiunea s-a numit „Diamanvo” și a început după mai multe jafuri în case locuite, produse în luna februarie în provincia Salamanca, potrivit ziarulromanesc.es.

Investigatorii au stabilit că din bandă făceau parte români stabiliți în provincia Huelva. Ei au călătorit la Salamanca și alte locații pe teritoriul național. Scopul unic era „de a pătrunde în case și de a fura bijuterii și bani”.

La sfârșitul săptămânii trecute, personalul unității de anchetă a aflat că membri ai grupului erau în provincia Segovia. Ei urmau să dea o nouă spargere. Din acest motiv, oamenii legii au înființat un serviciu permanent de supraveghere.
Membrii grupării, arestați pe 6 iulie
Cei trei membri ai grupării au fost arestați pe 6 iulie, după comiterea unui jaf cu tentativă de forță în orașul Salamanca, Pelabravo. Ei au fost interceptați pe autostrada A-66, în provincia Cáceres, când reveneau în provincia lor de reședință, în Huelva.

Atunci când au fost arestați, „numeroase bijuterii” au fost confiscate din trei jafuri care au avut loc cu o zi înainte. Două au avut loc în provincia Segovia și o spargere în provincia Valladolid.

Deținuții sunt R.M.C, de 20 de ani; C.M, 28; și C.M, de 25 de ani. Ei sunt acuzați de cel puțin 18 furturi din locuințe comise în provinciile Salamanca, León, Segovia, Valladolid, Cáceres, Huelva, Córdoba și Ciudad Real.
Citeşte întreaga ştire:https://evz.ro/spargatori-romani-retinuti-dupa-numeroase-lovituri-date-in-spania.html