Surpriză în Cehia privind bilanțul COVID! Numărul infectaților a început să scadă

Răsturnare de situație în Cehia, acolo unde numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut după ce țara a luat mai multe măsuri recente de limitare a răspândirii coronavirusului.
Numărul zilnic de noi infecţii cu coronavirus din Republica cehă a scăzut, ajungând vineri la 2.111, după patru zile consecutive de creştere, conform datelor făcute publice de Ministerul Sănătăţii de la Praga, transmite sâmbătă Reuters.

Vineri, Cehia raporta peste 3.130 de noi cazuri COVID depistate joi, faţă de 2.137 cu o zi înainte. Numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 46.262 în această ţară cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, conform datelor oficiale.

În Cehia, în ultima perioadă, noul coronavirus s-a răspândit foarte rapid. Raportat la totalul populaţiei, doar Spania şi Franţa din Uniunea Europeană au înregistrat salturi mai mari ale numărului de noi infectaţi în ultimele două săptămâni, conform Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, mai transmite Reuters.
Măsuri impuse după creșterea cazurilor
Cehia a impus reguli mai stricte pentru limitarea epidemiei de coronavirus, după ce numărul de cazuri noi a început să crească, transmite dpa. Miercuri seara, ministerul sănătăţii de la Praga a anunţat că restaurantele, cafenelele, barurile şi cluburile nu vor putea permite intrarea decât în limita locurilor pe scaune.

La evenimentele în interior cu mai mult de zece participanţi, fiecare din aceştia trebuie să aibă un loc desemnat. Măsurile ar trebui să creeze ‘o anumită distanţă’, a arătat instituţia. Există unele excepţii doar pentru expoziţii şi târgurile de specialitate.

Marţi, în Cehia s-a înregistrat un record al numărului zilnic de cazuri noi – 1675. Miercuri, bilanţul respectiv a fost depăşit, raportându-se 2139 de infectări, conform datelor preluate joi de Reuters. Numărul deceselor legate de COVID-19 de la începutul epidemiei a ajuns la 481.
Citeşte întreaga ştire:https://www.capital.ro/surpriza-in-cehia-privind-bilantul-covid-numarul-infectatilor-a-inceput-sa-scada.html