Sute de joburi îi așteaptă pe români în Spania, Germania și Olanda! Cu ce salarii atractive sunt așteptați

Operatorii economici din Spaţiul Economic European (SEE) oferă un număr de 403 locuri de muncă. Cele mai multe job-uri sunt în Spania şi Germania, informează Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivit datelor centralizate, în Spania sunt disponibile 238 de posturi pentru analişti relaţii clienţi, faianţari/pavatori şi muncitori în agricultură.
În ceea ce privește salariile, firma care angajează analiști oferă 17.000 euro brut/an, muncitorii în agricultură vor primi 42,02 euro brut/zi, pentru recoltat zmeură, mure, afine și căpsuni (orele suplimentare se platesc cu 8,32 euro), iar faianțarii primesc un salariu de 1.500 – 2.000 euro/luna.
Germania oferă 149 de locuri de muncă pentru: bucătar, cameristă/roomboy, conductor tren marfar, electrician, instalator conducte de apă şi gaz, instalator instalaţii sanitare, de încălzire şi gaz, lăcătuş, manipulant de mărfuri, mecanic de proces, mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, montator parchet, personal în domeniul gastronomiei de sistem, operator stivuitor, îngrijitor persoane vârstnice în azil, mecanic de proces, pictor, operator excavator, sudor MAG, tâmplar şi zidar.
Sute de joburi îi așteaptă pe români în Spania, Germania și Olanda! Cu ce salarii atractive sunt așteptați

Salatiul oferit pentru bucătari este de minimum 10 euro brut/ora, instalatorii vor primi între 2.300 și 2.500 euro net/luna, în funcție de experiența profesională, iar montatorii de parchet vor fi plătiți cu 2.000 – 2.500 euro net/luna, în functie de experienta profesională, de orele lucrate și de clasa de impozitare.

Salariul unui electrician român în Germania este de 2.300 – 2.500 euro net/luna, iar pentru îngrijitori 2.000 – 2.300 euro brut/luna (1.500-1.800 euro net/luna), în functie de orele lucrate și de clasa de impozitare.

În Olanda sunt disponibile pentru români 16 locuri de muncă în meseria de tractorist şi lucrător în seră de flori. Atât tractoriștii, cât și lucrătorii în sere cu vârsta mai mare de 21 ani vor fi plătiți cu 10,05 euro brut/ora. Salariul se plateste săptămânal, în fiecare zi de joi.
Citeşte întreaga ştire:https://www.forbes.ro/sute-de-joburi-ii-asteapta-pe-romani-spania-germania-si-olanda-cu-ce-salarii-atractive-sunt-asteptati-151931