Trei români, reținuți în Italia într-un dosar de căsătorii aranjate / Românce și italience se căsătoreau cu bărbați din Kosovo / O astfel de căsătorie costa până la 17 mii de euro.

O căsătorie aranjată cu unicul scop de a obține un permis de ședere în Italia costa până la 17 mii de euro. Cel puțin trei astfel de căsătorii s-au organizat în Ravena, între 2016 și 2018, anunță ANSA.
O anchetă a dus recent la condamnarea a patru persoane, doi bărbați și două femei (trei de origine română și una din Kosovo) la pedepse de la opt luni la doi ani de închisoare pentru încălcarea reglementărilor privind imigrația și pentru fals.

Pentru un al cincilea membru al grupului – un kosovar considerat a fi liderul grupului – dosarul este încă în curs de soluționare.

Investigațiile Brigăzii Mobile a Poliției au fost declanșate în urma unei sesizări venite din străinătate cu privire la câteva căsătorii dubioase între bărbați din Kosovo și româncă, dar și o italiancă. Conform verificărilor efectuate de secția competentă a Brigăzii Mobile, la care au colaborat și Primăria și Biroul pentru Imigrări, soții kosovar primea documente comunitare. Soțiile, care în schimbul unor sume de bani, își dăduseră acordul privind căsătoria, i-au indus în eroare pe consilierii din Ravenna care, în calitate de ofițeri de stare civilă, au celebrat nunta cu bună credință. Liderul asociației infracționale contestate este, de asemenea, acuzat de șantaj.

Potrivit anchetatorilor, în decembrie 2019, el ar fi început să hărțuiască o tânără româncă care dorea să înceapă procedura de separare de un kosovar înainte ca acesta din urmă să obțină un permis de ședere.
Se întâmplase că fata se logodise cu un italian, apoi presupusul lider al bandei a început să o urmărească pe jos și cu mașina pentru a o amenința pe ea și pe noul ei partener, astfel încât separarea să nu fie oficializată înainte de sosirea documentelor pentru kosovar.
Citiți mai mult:https://www.g4media.ro/trei-romani-retinuti-in-italia-intr-un-dosar-de-casatorii-aranjate-romance-si-italience-se-casatoreau-cu-barbati-din-kosovo-o-astfel-de-casatorie-costa-pana-la-17-mii-de-euro.html