Tupeu incredibil pentru hoți de buzunare români în Spania, care au cerut câte două ajutoare sociale de la stat. Ce sume încasau lunar

Într-o conferință de presă susținută luni, Jorge Campos, președintele partidului Vox din Insulele Baleare, a dezvăluit că membrii unei bande de hoți de buzunare de origine română, care a fost destructurată la sfârșitul verii în Palma de Mallorca, au primit ajutor social de la Consiliul Local, dar și de la Departamentul de Afaceri Sociale al guvernului regional.
Ajutorul social pe care românii l-ar fi încasat de la Consiliul Local din Palma de Mallorca ar fi fost de 300 de euro pe lună, însă cel acordat de guvernul regional era de 590 de euro pe lună, adică aproape dublu, potrivit ABC.

Consiliul local și guvernul regional din Insulele Baleare sunt conduse de o coaliție care nu include și partidul Vox, astfel că președintele formațiunii, Jorge Campos, a lansat acuzații grave cu privire la modul de gestionare a bugetului și a cerut explicații în acest sens. „Ce se întâmplă? Ce verificări se fac și ce acte se solicită? De ce aceste ajutoare se acordă atât de greu în unele cazuri, iar în altele, atunci când e vorba de o bandă de infractori, în acest caz români, se acordă atât de ușor?”, a spus Jorge Campos în conferința de presă.

În august, în urma operațiunii cu numele „București”, anchetatorii spanioli au arestat 44 de persoane de origine română care făceau parte dintr-o rețea internațională de hoți de buzunare, rețea care acționa cu precădere în în Mallorca, zonă turistică recunoscută.

Potrivit anchetatorilor, banda a acționat timp de un deceniu, timp în care ar fi provocat o pagubă de 12 milioane de euro. O parte din banii furați au fost trimiși în România.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/tupeu-incredibil-pentru-hoti-de-buzunare-romani-in-spania-care-au-cerut-cate-doua-ajutoare-sociale-de-la-stat-ce-sume-incasau-lunar-1387590