Un alt gigant anunţă restructurări masive: 15.000 de angajaţi rămân fără loc de muncă. Despre ce companie este vorba

Sad Mature Businessman Moving Out With Cardboard Box From Office

Airbus va concedia, în următoarele 12 luni, aproximativ 15.000 de angajaţi, adică peste 10% din forţa totală de muncă, ca urmare a micşorării cererii de aeronave noi din cauza crizei care a lovit din plin industria turismului, pe fondul pandemiei, scrie CNN.

Compania a declarat că decizia vine ca răspuns la o scădere de 40% a activităţii legate de producţia de avioane comerciale din ultimele luni şi se aşteaptă ca recuperarea să fie lentă.

„Cu traficul aerian care nu ne aşteptăm să îşi revină la nivelul pre-COVID înainte de 2023, ba chiar 2025, Airbus trebuie acum să ia măsuri suplimentare.”

Cu sediul în Franţa, dar cu facilităţi de producţie în Germania, Spania şi Regatul Unit, compania are 134.000 de angajaţi în întreaga lume şi concurează cu Boeing (BA) ca furnizor de aeronave pentru companiile aeriene.Cel mai afectate vor fi Franţa şi Germania, unde vor fi restructurări pe 5.000 de posturi din fiecare ţară. În Regatul Unit vor fi daţi afară 1.700 de angajaţi, în Spania 900, iar restul concedierilor vor acoperi celelalte pieţe în care compania operează.
Citeşte întreaga ştire:https://www.businessmagazin.ro/actualitate/un-alt-gigant-anunta-restructurari-masive-15-000-de-angajati-raman-19369304