Un alt vaccin anti-COVID, dezvoltat de Germania, a avut rezultate bune la testele pe oameni

Încă un vaccin împotriva COVID-19 a avut rezultate bune la testele pe oameni. Serul dezvoltat de o companie germană a generat un răspuns imun din partea participanților la teste.

Vaccinul testat în Germania a dus la dezvoltarea unui nivel al anticorpilor neutralizanți egal cu cel depistat în cazul persoanelor care s-au vindecat după un caz grav de COVID-19, susține compania producătoare (CureVac).

În plus, administrarea serului a generat și celule T împotriva coronavirusului, un alt indicator esențial al unui răspuns imun eficient, dar încă se mai fac analize asupra acestui aspect.

Firma germană precizează că vaccinul a fost bine tolerat. Efecte secundare au apărut după a doua injectare cu două doze: participanții la teste, este vorba despre 250 de persoane sănătoase cu vârsta între 18 și 60 de ani din Germania și Belgia, au prezentat oboseală, dureri de cap, frisoare și dureri musculare, care au trecut după 24, cel mult 48 de ore.

Până la sfârșitul anului va avea loc testarea pe scară largă a acestui vaccin.

Din cele peste 40 de vaccinuri anti-COVID testate în prezent pe oameni, se află în faze avansate două vaccinuri testate în Statele Unite și alte două în Europa.

În România, primele tranșe de vaccin anti-COVID ar urma să ajungă la sfârșitul lunii decembrie, iar șefa Comisiei Europene spunea recent că abia din aprilie vor fi disponibile cantități mai mari de vaccin.
Citeşte întreaga ştire:https://www.europafm.ro/un-alt-vaccin-anti-covid-dezvoltat-de-germania-a-avut-rezultate-bune-la-testele-pe-oameni-audio/