Un hoţ român care a dat spargeri în Franţa purtând mască chirurgicală: „De unde ştiţi că am fost eu?”

Un român condamnat la închisoare pentru mai multe jafuri în Franţa a susţinut în faţa judecătorilor că nu putea fi identificat întrucât hoţul purta o mască de protecţie.
Românul, de 35 de ani, a fost judecat pentru două furturi. La 20 iunie, el a plecat cu peste 4.000 de euro dintr-o bijuterie din Blois, oraş din centrul Franţei. Cu ajutorul unui complice, care i-a distras atenţia proprietarului cerându-i informaţii despre un obiect din vitrină, hoţul s-a strecurat în magazin şi a luat bijuterii din spatele vânzătorului. Două săptămâni mai târziu, cei doi au aplicat aceeaşi tactică într-o staţiune de la Atlantic, La Baule-Escoublac, de unde au plecat cu peste 5.000 de euro, pe care i-au luat din casieria unui bar. Localul avea însă cameră de supraveghere şi proprietarul l-a identificat pe român după ce poliţia i-a prezentat fotografiile a nouă suspecţi. La tribunal, românul a negat că este autorul furturilor şi a susţinut că nu putea fi identificat. „Nu eram eu, ăla nu eram eu! Cum puteţi spune că eram eu, dacă omul de pe înregistrarea video poartă o mască de protecţie?!”, a declarat el indignat în faţa judecătorilor. „N-aveţi nicio şansă, v-am recunoscut de două ori”, i-a replicat preşedintele tribunalului. În plus, telefonul mobil al românului a emis semnale care arătau că a fost în zona celor două localităţi exact la datele la care au fost comise furturile. „O dublă coincidenţă”, după cum a subliniat procurorul Bărbatul mai fusese însă condamnat pentru fapte similare în 2013 şi 2014. El figura pe o listă a persoanelor căutate, le-a declarat poliţiştilor de frontieră că voia să se întoarcă la Bucureşti, la familia sa, pentru a o convinge să vină în Franţa. Asupra lui avea 2.000 de euro în bani lichizi, scrie Le Parisien.
Citeşte întreaga ştire:https://adevarul.ro/news/eveniment/un-hot-roman-dat-spargeri-franta-purtand-masca-chirurgicala-de-stiti-fost–1_5f22582f5163ec42717e3af1/index.html