Un ploieștean stabilit în Spania povestește de ce la ”ei” se poate păstra curățenia la blocuri. La ”noi” sunt focare de infecție

În timp ce platformele de deșeuri de la blocurile din Ploiești se transformă în focare de infecție, în țări civilizate, precum Spania, a fost implementat un sistem simplu și modern de colectare a gunoiului menajer.
După ce a citit articolul publicat ieri de observatorulph.ro ”Bill Gates și-a aruncat gunoiul în Ploiești, nu noi! 12 iulie 2020, strada Tribunei”, un cititor stabilit în orașul Castellón ne-a relatat cum este gestionată de către autoritățile spaniole problema deșeurilor.

”Pentru fiecare există un tomberon unde locatarii își arunca frumos și organizat gunoaiele. Toți locuitorii din oraș plătesc o taxă de salubritate și deci nu se pune problema că X aruncă mai mult sau Y mai puțin… taxa este aceeași. În fiecare zi, puțin după miezul nopții, se începe golirea tomberoanelor de către un echipaj specializat. Nu există spațiu de aruncat gunoiul la parterul blocului cum se întâmplă la blocurile din Ploiești, evitându-se dăunătorii (gândaci și șobolani). Acest model ar trebui aplicat și la noi. Aici funcționează. În plus, există tomberoane pentru hârtie și carton, metal, plastic” a fost mesajul ploieșteanului.
În ceea ce privește conflictul dintre proprietarii de câini și părinți din parcurile ploieștene, cititorul stabilit în Spania susține că acolo lucrurile sunt diferite:

”Fiecare stăpân al câinelui, după ce iese cu el la plimbare, iar animalul își face nevoile, adună excrementele cu o pungă de plastic pe care o aruncă la gunoi, iar cu o sticlă de apă curăță locul”.
Citeşte întreaga ştire:https://www.observatorulph.ro/social/2575531-un-ploiestean-stabilit-in-spania-povesteste-de-ce-la-ei-se-poate-pastra-curatenia-la-blocuri-la-noi-sunt-focare-de-infectie