Un român ales primar în Germania, despre prejudecăți în politică: Am vorbit cu Dominic Fritz despre acest lucru

Dacă la Timișoara a câștigat primăria Dominic Fritz, la Görlitz, în Germania, este edil un român. Octavian Ursu a câștigat alegerile pe 1 august 2019. Este profesor de muzică și trompetist solo.
Despre această situație, Octavian Ursu a declarat la Digi24 că este vorba despre o nouă generație în politică, orientată în direcție europeană, care gândește altfel.

El a explicat cum a ajuns primar în Görlitz: „Cel mai important este cum te angajezi la fața locului. Atunci, oamenii apreciază felul în care te comporți și temele pe care le abordezi. Asta este mult mai important decât dacă ești născut acolo sau nu”.

Octavian Ursu a afirmat că s-a confruntat și el cu prejudecăți, pentru că prejudecăți sunt peste tot: „Sunt asemănări în multe direcții. Am vorbit cu Dominic Fritz despre acest lucru. Cred că ne vom întâlni la un moment dat pentru a discuta personal despre planuri de viitor și planuri politice pentru orașele pe care le conducem”.

În legătură cu șansele lui Dominic Fritz de a pune în aplicare proiectele cu care a câștigat electoratul din Timișoara, Octavian Ursu a spus: „Cred că are șanse deosebite de a realiza lucruri bune pentru Timișoara, vine cu cunoștințe din două sisteme – cel german, dar cunoaște și sistemul din România – are foarte multe relații în Germania”.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/alegeri-locale-2020/un-roman-ales-primar-in-germania-despre-prejudecati-in-politica-am-vorbit-cu-dominic-fritz-despre-acest-lucru-1379197