Zece ani de închisoare pentru un bărbat din Alba care a încercat să violeze o femeie în Irlanda. Va executa restul de pedeapsă în România

Zece ani de închisoare pentru un bărbat din Alba care a încercat să violeze o femeie în Irlanda. Va executa restul de pedeapsă în România
Un aiudean în vârstă de 40 de ani va fi transferat în România pentru a executa restul pedepsei primite în Irlanda, 10 ani de închisoare pentru trei infracțiuni de violență la adresa unei femei.
T. Marius a fost judecat pentru trei infracţiuni cu violenţă la adresa unei femei irlandeze, respectiv agresiune, agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal. Fapele au avut loc în decembrie 2017, iar sentinţa definitivă a fost pronunţată în 2019.
Anchetatorii irlandezi au reţinut faptul că tânără agresată participase la o petrecere alături de colegii de serviciu. În jurul orei 03:00 a intenţionat să plece acasă şi în urma încercărilor nereuşite de a chema un taxi a hotărât să se deplaseze pe jos.
Pe parcursul deplasării a fost observată de român care a oprit vehiculul pe care îl conducea, oferindu-se să o ducă acasă, propunere acceptată de femeie. Bărbatul a dus-o pe aceasta în localitatea de destinaţie însă la o altă adresă, unde, după ce a coborât din maşină, a încercat să o violeze.

Femeia a reuşit să scape şi a ajuns la o casă din apropiere, de unde a chemat poliţia. S-a constatat că victima a suferit mai multe contuzii şi că a fost agresată sexual.
”Faptele pentru care s-a aplicat pedeapsa totală de 10 ani închisoare ar fi constituit potrivit legii penale române infracţiunile de lovire sau alte violenţe (pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani); tentativă de viol (pedepsită cu închisoarea de la 2 ani şi 6 luni la 5 ani) şi lipsire de libertate în mod ilegal (pedepsită cu închisoarea de la 1 an la 7 ani închisoare)”, se precizează în hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia. În final instanţa a admis solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. T. Marius a fost de acord să fie transferat în România pentru a executa restul de pedeapsă.

Judecătorii au dedus din pedeapsa recunoscută perioada în care persoana condamnată s-a aflat în stare de arest preventiv şi apoi în executarea pedepsei în Irlanda, respectiv începând cu data de 11 decembrie 2017- la zi, precum şi numărul de zile considerate executate – 455.
Citeşte întreaga ştire:https:https://ziarulunirea.ro/zece-ani-de-inchisoare-pentru-un-barbat-din-alba-care-a-incercat-sa-violeze-o-femeie-in-irlanda-va-executa-restul-de-pedeapsa-in-romania-711715/