306 români care lucrau pe vase de croazieră, aduși în țară

306 români și 6 străini (un columbian, doi thailandezi, un italian, un sârb și un macedonean), membri de familie ai românilor, au fost repatriați joi de autoritățile române. Ei lucrau ca personal navigant pe mai multe vase de croazieră, în zona Americii de Nord și a Caraibilor.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Washington și al oficiilor consulare ale României la Miami și la Los Angeles, au intervenit pe lângă companiile care dețineau navele, cât și pe lângă autoritățile americane, în vederea facilitării repatrierii, transmite MAE.

Astfel, cetățenii români au călătorit din SUA către Republica Croația (Dubrovnik), la bordul unei nave.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Zagreb, a întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile croate pentru a facilita debarcarea și transportul cetățenilor români și membrilor de familie ai acestora în vederea transferului către România.

Astfel, aceștia au fost preluați din Republica Croația cu două zboruri charter operate de o companie privată, contractate de compania angajatoare.

Demersurile de repatriere au fost coordonate de MAE prin intermediul Ambasadelor României la Washington și la Zagreb și al Consulatelor Generale ale României la Miami și la Los Angeles, mai spune ministerul român de Externe.
Citeşte întreaga ştire:https://romania.europalibera.org/a/rom%C3%A2ni-de-pe-vase-de-croazier%C4%83-adu%C8%99i-%C3%AEn-%C8%9Bar%C4%83/30626301.html