Vela a aprobat zboruri charter din România către Austria, Belgia, Franţa, Germania, Italia și retur.

Ministrul de Interne Marcel Vela anunţă că a aprobat zboruri charter din România către mai multe țări și retur.
Marcel Vela a declarat joi seara, în timpul unei sesiuni video pe Facebook, că a aprobat o solicitare de la MAE referitoare la zboruri charter către Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, SUA şi Turcia, precum şi din aceste ţări spre România. Ministrul a explicat că vor fi făcute liste şi că operaţiunile vor fi foarte bine organizate.

„Zborurile regulate sunt oprite acum, în stare de alertă, dar sunt permise zborurile umanitare şi zborurile neregulate tip charter. Am aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe prin care să realizăm aceste zboruri charter către Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, SUA şi Turcia, precum şi din aceste ţări spre România. Aşadar, dacă vreţi să veniţi cu o cursă charter făcută din România către Spania şi retur, puteţi să luaţi legătura cu Consulatul sau Ambasada.

Eu chiar azi dimineaţă am vorbit cu domnul Aurescu şi am convenit că zborurile charter se pot efectua pentru a realiza acest pod aerian între diferite state şi România, astfel încât să nu mai fie presiune pe punctele de trecere a frontierei, pentru că, aţi văzut, mută lume vine cu autoturismele, unii fac taximetrie, alţii fac transport cu autocare, cu microbuze şi aceştia, ultimii, nu îi aduc până în vamă, oamenii trec pe jos. Şi pentru a evita asemenea lucruri am fost de acord să facem şi poduri aeriene pentru cei care doresc să vină, chiar în această situaţie de stare de alertă, dar, aşa cum am spus, printr-o organizare meticuloasă, bine pusă la punct, liste care se prezintă la Ministerul Transporturilor de către MAE”, a spus Marcel Vela.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/vela-a-aprobat-zboruri-charter-din-romania-catre-austria-belgia-franta-germania-italia-i-retur-lista-completa_443651.html