42 de români au fost ARESTAȚI la Madrid! Au furat cu camioanele!

Cei 42 de români fac parte dintr-o grupare, pe care presa spaniolă a numit-o ”Los Cartoneros”. Modalitatea de acțiune era una simplă. Cei 42 de oameni se ocupau cu colectarea materialelor refolosibile în special a cartoanelor și a hârtiei, fiind angajații unei firme de profil, cu sediul în capitala Spaniei.
Polițiștii spanioli susțin că persoanele acuzate furau diferite cantități de cartoane din containerele destinate reciclării. Ulterior, cartonul furat era amestecat împreună cu cel cântărit oficial. Oamenii legii spun că ulterior, cartonul furat era compactat și încărcat în camioane și trimis în Asia de Sud-Est, în țări precum China, India, Indonezia și Coreea. În total, au fost furate 67.300 de tone de carton în valoare de zece milioane de euro. Camioanele folosite erau înmatriculate în România și conduse de cetățeni Români.

Ancheta a durat câteva luni, iar pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au folosit camere de luat vederi care au surprins imagini cu modul de acțiune al rețelei de hoți de cartoane. Ancheta este derulată de a 16-a instanță de instrucție din Madrid, fiind arestate 42 de persoane și puse sub sechestru 11 camioane care au fost folosite la fraudă. De asemenea, procurorii au ajuns la concluzia că rețeaua funcționa de mult timp, și că doar în 2015 valoarea cartonului furat este de 16 milioane de euro.
Citeşte întreaga ştire:https://www.money.ro/42-de-romani-au-fost-arestati-la-madrid-au-furat-cu-camioanele/