Interlopul Cocoș Băncuţă, care ținea tinere românce în sclavie la Londra, rămâne în arest preventiv

Tribunalul Iaşi a prelungit măsura arestului preventiv instituită împotriva temutului interlop Cocoş Băncuţă, potrivit ziaruldeiași.ro.

La jumătatea lunii noiembrie, Cocoș Băncuță a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Iași, fiind aucuzat de proxenetism.

Procurorii DIICOT îl consideră pe Băncuță, unul dintre cei mai influenţi interlopi din România, liderul grupării de trafic de carne vie internațională, destructurată de polițiștii britanici la finalul săptămânii trecute.

El are mai multe afaceri în Constanţa şi a fost implicat în mai multe dosare penale de agresiune, mai scrie sursa citată.

17 persoane au fost atunci reținute în Anglia, printre care și doi fii ai lui Băncuță, Vasile și Tanis-finidi, care conduceau operațiunile grupării la Londra.

Zeci de românce, forţate să practice prostituţia în Londra, au fost salvate în noiembrie de Poliţia Metropolitană din mâinile proxeneţilor, în urma unor raiduri la care au participat şi ofiţeri de la noi.
Victimele erau racolate din familii sărmane şi după ce ajungeau în Regat, erau fotografiate şi vândute pe internet. Din reţeaua de traficanţi români făceau parte indivizi periculoşi, implicaţi inclusiv în tentative de omor.

Raidurile Poliţiei Metropolitane au vizat 16 adrese din estul Londrei. 20 români acuzaţi de sclavagism modern, exploatare sexuală şi trafic de persoane au fost arestaţi.

Indivizii sunt acuzaţi că, din 2013 încoace, au recrutat peste 60 de tinere pe care le-au convins să se prostitueze în Regatul Unit. Fetele proveneau din familii sărmane, aveau puţină şcoală şi li se promitea ca în Londra vor câştiga bani mulţi.

Când ajungeau la destinaţie li se dădeau însă sume infime iar, cele care se opuneau, erau bătute şi şantajate. Traficanţii le fotografiau în ţinute sumare iar pozele ajungeau pe internet, pe pagini de unde erau racolaţi clienţii.

Doi dintre lideri erau dăţi în urmărire europenă pentru tentativa de omor. În vară au vrut să ucidă, într-un club din Mamaia, un bărbat care a scăpat la limită.

În 2010, unul dintre indivizi a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin din Constanța în timp ce îl ameninţă şi lovea cu sabia pe proprietar.

Gruparea criminală care acţiona la Londra avea ramificaţii în Iaşi, Brăila şi Constanța.

Trupele speciale l-au reţinut la Constanța pe cel care se presupune că ar coordona toate activităţile infracţionale. El este tatăl unuia dintre cei doi suspecţi prinşi la Londra. Cocoș Băncuță este de mult în atenția polițiilor din toată Europa tocmai pentru că ar fi implicat în organizarea de adevărate reţele de trafic de persoane şi proxenetism.

De pe urma fiecărei tinere pe care o traficau în Londra, proxeneţii câştigau zilnic între 500 şi 1.500 de lire sterline.

În urma raidului, 29 de românce – care au între 20 şi 40 de ani – au fost eliberate şi primesc sprijin. Din locuinţele suspecţilor au fost ridicate 300 de grame de cocaină, 7.000 de lire sterline şi 12.000 de euro.
Citeşte întreaga ştire:https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/interlopul-cocos-bancuta-care-tinea-tinere-romance-in-sclavie-la-londra-ramane-in-arest-preventiv.html