77 de români din Olanda, repatriați de Ministerul de Externe

Ministerul Afacerilor Externe a facilitat revenirea în țară, în cursul zilei de 26 iunie, a 77 de cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos – Olanda, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.
„Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc cetățeni români care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos, precum și un caz medical. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Amsterdam-București. Demersurile autorităților române au permis și revenirea unor cetățeni străini rezidenți în România, respectiv doi cetățeni americani, un cetățean italian, un cetățean olandez și un cetățean britanic. Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate”, transmit autoritățile.
Citeşte întreaga ştire:https://www.aradon.ro/romania/77-de-romani-din-olanda-repatriati-de-ministerul-de-externe-1260274/