Abatoarele din vestul Germaniei, unde au fost infectați cu Covid-19 și muncitori români, vor testa angajații de două ori pe săptămână

Industria cărnii din landul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei va fi obligată de la 1 iulie să își testeze angajații pentru coronavirus de cel puțin două ori pe săptămână, a anunțat duminică Ministerul Sănătății regional. Abatoarele și centrele de procesare a cărnii cu peste 100 de angajați vor trebui să își testeze cu regularitate salariații, indiferent dacă ei sunt angajați direct sau printr-o agenție, a precizat ministerul, relatează Agerpres.ro.

Decizia vine după ce au existat mai multe focare la fabricile de procesare a cărnii din Germania în ultimele săptămâni, iar premierul landului Renania de Nord-Westfalia a susținut că românii și bulgarii sunt la originea unor focare de COVID-19 din Germania, nu măsurile de relaxare. Scandalul a adus în atenție condițiile de muncă și de cazare ale angajaților, mulți dintre ei provenind din România, dar și din Polonia și Bulgaria. În urmă cu o săptămână, un nou focar în masă a apărut la o fabrică de prelucrare a cărnii în vestul țării. Grupul Toennies a raportat că 400 dintre lucrătorii săi de la fabrica din orașul Rheda Wiedenbrueck din landul Renania de Nord Westfalia au fost testați pozitiv la virus.

Autoritățile medicale din regiune au plasat aproximativ 7.000 de persoane în carantină, inclusiv pe toți cei care au lucrat în fabrica respectivă, care a fost închisă. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, peste 100 de muncitori români din Germania au fost infectați cu Covid-19.

Citeşte întreaga ştire:https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/abatoarele-din-vestul-germaniei-unde-au-fost-infectati-cu-covid-19-si-muncitori-romani-vor-testa-angajatii-de-doua-ori-pe-saptamana-19404965